Hoe Chromecast ik een show naar een Smart TV? Afdrukken

Gewijzigd op: Ma, 4 Mrt, 2024 om 10:54 AM

Om onze exclusieve shows te bekijken en maximaal te genieten door te kijken op je TV scherm kun je eenvoudig Chromecast gebruiken. Volg de onderstaande stappen om shows vanuit de Chrome-browser op je telefoon, tablet of computer rechtstreeks naar je TV of Chromecast-apparaat te casten.

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je Google Chrome downloaden en gebruiken om video's te casten vanaf je computer of mobiele apparaat.

Casten vanaf On Air

Stap 1: Verbind je computer en Chromecast met hetzelfde draadloze netwerk.

Stap 2: Ga naar https://onair.events met behulp van Chrome.

Stap 3: Log in en ga naar de show die je wilt bekijken.

Stap 4: Wanneer de show live is, klik je op de Cast-knop.

(hij bevindt zich rechtsonder in de speler of in het Chrome-instellingenmenu rechtsboven).

Stap 5: Selecteer onder 'Verbinden met een apparaat' je Chromecast in de lijst met apparaten.

Een opmerking over Chromecast-kwaliteit:

- Als je een 4K UHD + Dolby Atmos-ticket hebt gekocht: Het casten naar een tv is beperkt tot HD + Atmos (of terugval naar 5.1-geluid als je apparaat Dolby Atmos niet ondersteunt. Als je apparaat ook geen 5.1-geluid ondersteunt, valt de stream terug naar stereogeluid).
- Als je een HD + Stereo-ticket hebt gekocht: Het casten naar een tv is beperkt tot HD + Stereo.

Houd er rekening mee dat de verbinding tussen het apparaat waarvandaan je cast en het internet van groot belang is. Je kunt een goede verbinding hebben op het apparaat waarvandaan je cast, maar je moet ook controleren of je een solide internetverbinding hebt vanaf het apparaat waarnaar je cast.

De videokwaliteit kan in het begin slecht lijken. Dit is normaal en zal verbeteren terwijl je kijkt.

Ondersteunde Chromecast-apparaten:

• Chromecast-dongle
  • Chromecast-compatibel apparaat (Android STB of vergelijkbaar)
  • Amazon Fire-apparaat
  • Chromecast-compatibele TV
  • Android TV

Om meer te lezen over hoe je kunt casten via Chromecast, kun je ook de help-pagina's van Google Chromecast bezoeken.

Problemen oplossen met Chromecast:

Chromecast icoon niet zichtbaar

Zorg ervoor dat het apparaat waarvan je de show streamt en je Chromecast-apparaat zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Android

Bij het streamen van de show vanaf een Android-apparaat kun je de Google Home-app installeren. Wanneer je de Google Home-app opent, moet het apparaat worden vermeld op het tabblad Home in het gedeelte Apparaten. Als het Chromecast-apparaat niet wordt vermeld, is het mogelijk verbonden met een ander netwerk dan je Android-apparaat.

iOS

Momenteel ondersteunen we nog geen Chromecast op iOS.

Windows of Mac

Je kunt alleen naar Chromecast casten met behulp van de Chrome-browser. De Chromecast is niet zichtbaar in de speler zelf, maar wel in het Chrome-instellingenmenu in de rechterbovenhoek van je browser. In het Chrome-instellingenmenu selecteer je de optie 'casten...'. Het Chromecast-pictogram wordt nu zichtbaar naast je Chrome-browserextensies. Klik met de rechtermuisknop op het Chromecast-pictogram en selecteer 'Altijd pictogram tonen' als je het wilt vastzetten.